Снайпера, який застрелив Храпаченка з Рівного, заарештували в Києві? (ФОТО)

Версія слідства

Олександр Храпаченко

Про це повідомляють одразу кілька джерел.

Правоохоронці затримали снайпера Національної гвардії за підозрою в убивстві активістів Євромайдану на вул. Інститутській у Києві 20 лютого 2014 року. У 2016 році він звільнився з правоохоронних органів і працював у приватній фірмі.

Про це повідомляє агентство "Українські новини" з посиланням на власне джерело в правоохоронних органах.

Снайпера затримали наприкінці жовтня, на початку листопада суд заарештував його на 60 діб. Прізвище затриманого не повідомляють в інтересах слідства.

 

За даними агентства, слідство встановило, що підозрюваний 20 лютого 2014 року об 11:28 вистрілив в активіста Євромайдану, театрального режисера Олександра Храпаченка, який разом з іншими людьми перебував на вул. Інститутській. Від поранення Храпаченко загинув.

 

Начальник департаменту спецрозслідування Генпрокуратури Сергій Горбатюк уточнив, що затриманий є колишнім військовослужбовцем НГУ. Він також не розкрив його прізвище, але повідомив, що в 2016 році той звільнився з правоохоронних органів і працював у приватній фірмі.

Звертаємо вашу увагу, що існує й інша версія подій.

Її подає навіть Вікіпедія:

Загинув від кулі снайпера, що потрапила у ключицю, пройшла легені та застрягла у печінці. Убитий близько 11:00, смерть настала миттєво.

Олександр навчався на режисерському відділенні РДГУ

За повідомленням Володимира Пастушка (члена сотні «Волинська Січ», до якої також належав Олександр Храпаченко), його було вбито пострілом з готелю «Україна», на останній барикаді по Інститутській вулиці. З цієї ж сотні всього загинуло шість чоловік та десять було поранено.


В одному з інтерв'ю Володимир Пастушок написав:

«Ми із ним були найкращими друзями. Зараз багато невідомих осіб розповідають про те, що вони теж із ним були постійно на Євромайдані (зараз багато „майданівців“ познаходилось). А тоді до нашої рівненської компанії входили: я, Храпаченко, Едуард Гриневич, Іван Городнюк („Месник“), Євгеній Перев'язко („Шаула“).

 

Саша загинув у бою. Він був на барикаді за Жовтневим, нам з Шаулою довелося побігти униз по їжу, бо зранку нічого не їли, а сили нам були дуже потрібні, адже із хвилини на хвилину міг розпочатися наступ „Беркута“. Коли я повернувся, то він був уже на першій барикаді зверху, керуючи захистом.

 

Я чомусь тоді відчував, що уб'ють мене, а не його, і ходив там на повен зріст. Він, побачивши це, гукнув: „Пісне! Пісне! Заляж, не геройствуй!“. І це були останні його слова, після цього я впав, а далі почув постріл, і… все. Що відбувалося потім, не дуже добре пам'ятаю, бо плакав, кричав, словом, істерика…»


Олександра поховали 23 лютого 2014 року у Рівному на цвинтарі «Новий» поряд з іншими загиблими героями Небесної сотні.

За суспільним визнанням належить до «Небесної сотні».

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень