Перевізники на Рівненщині піднімуть вартість проїзду не більше як на 20-30%

Принаймні таке вони пообіцяли представникам обласної влади

Зустріч із перевізниками провів заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко та начальник управління інфраструктури та промисловості РОДА Федір Місюра. 
 На «килим» їх викликали через масове обурення мешканців області подекуди необґрунтовано великим підняттям вартості проїзду у маршрутках.
За словами Ігоря Тимошенка, проведені в ОДА обрахунки говорять про те, що перевізники встановлюють не завжди економічно-обґрунтовані тарифи. Хоча підстави для підняття ціни на проїзд є. Це і  здорожчання пального, цін на автозапчастини, збільшення податкових нарахувань. Прикметно, що коли одні перевізники підняли ціну до 60 копійок за пасажиро-кілометр, то в деяких випадках вона сягає аж до 1 гривні.
У Рівненській ОДА як приклад наводять Здолбунів, де частина мешканців уже пересіла на залізничний транспорт.
Своєю чергою Федір Місюра, звертаючись до перевізників, наголошував на необхідності враховувати соціальні складову, адже поки ані стипендії, ані пенсії в державі не змінилися.  
Отож, за результатами переговорів Рівненська ОДА домовилася - на міжміських маршрутах тариф має бути встановлений у межах 60 копійок за пасажиро-кілометр. Зокрема, з Рівного до Сарн проїзд має зрости з 40 до 50 гривень. До Березного ціну квитка підвищать з 35 до 42, до Костополя з 15 до 20 гривень.
Таким чином, вартість проїзду власники маршрутів пообіцяли встановити вищу максимум на 20-30 відсотків.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень