Із 5 січня на Рівненщині дорожчає проїзд у міжміських маршрутках

Адже вартість пасажиро-кілометра зросла з 50 копійок до 60, а подекуди і до 65 копійок

Побоювання мешканців області щодо зростання вартості проїзду таки справдилися.  Перевізники аргументують це здорожчанням пального, яке за тиждень у ціні підскочило на гривню, а також подорожчанням автозапчастин та зростанням мінімальної зарплати. Адже це, своєю чергою, тягне за собою збільшення податкового навантаження на підприємців.

Тож із 5 січня доїхати, до прикладу, у Здолбунів з Рівного коштуватиме вже не 9 гривень, а 11. Дорожчає також на гривню вартість проїзду по Здолбунову – з трьох гривень до чотирьох. Однак, однозначно сказати, наскільки зросте вартість проїзду в області – неможливо, говорить начальник обласного управління інфраструктури та промисловості  Федір Мисюра:

 

- Планують підняти до 65-ти копійок за пасажиро-кілометр. Звісно, якщо це буде маршрут, скажімо, Рівне-Сарни – то 65 копійок не буде, там буде 60 копійок. Бо дуже велика відстань і 65 копійок за пасажиро-кілометр  - це буде занадто багато. Тобто, перевізники планують підняти вартість до 65-ти копійок, але чи буде це так… Обласну адміністрацію про підняття тарифів вони не повідомляли.

 

Як каже Федір Мисюра, перевізники не попереджали обладміністрацію про підвищення вартості проїзду. Та й не мають цього робити. Адже змінами Кабміну ще від 2015 року для перевізників встановлене, фактично, вільне ціноутворення і обласна адміністрація не має жодного впливу на регулювання вартості проїзду у громадському транспорті області.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень