Переселенці незаконно отримали майже 900 мільйонів гривень

Люди виїхали за кордон і продовжували отримувати виплати й в Україні

Минулого року Мінсоцполітики та Держприкордонслужба обмінялися інформацією щодо переселенців, які перетинали державний кордон. Йдеться про осіб, які оформили допомогу на проживання в Україні.

З’ясувалося, що понад 151 тисяча переселенців перетнули кордон і не повернулись, із них 94 тисячі й далі отримували виплати вдома.

 

Аудитори Рахункової палати підрахували: переселенці неправомірно отримали щонайменше 893 млн грн. Наразі невідомо, чи припинили виплати таким ВПО.

Перевірити фактичне місцеперебування переселенців, особливо тих, хто оформив статус ВПО через Дію, доволі складно. Це питання загострилося у січні 2023 року, коли контроль Нацсоцслужби за місцем проживання переселенців обмежили.

Наводить Рахункова палата й приклад:

У Дніпрі переселенець К. оформив на себе і двох дітей допомогу на проживання, яку виплачували з березня по грудень 2022 року. Пізніше його дружина повідомила, що весь цей час діти були із нею в Грузії. А чоловік отримав 60 тисяч грн допомоги, надавши невірогідний дані.

І такі приклади непоодинокі. Наразі однозначного розв'язання проблеми немає.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень