Гуртожитки вишів передадуть переселенцям: студентам доведеться потіснитися

Таке рішення розглядають у МОН

Гуртожитки українських вишів стануть місцями компактного проживання переселенців. Студентам місце залишиться, але очевидно, їм доведеться потіснитись, аби віддати місця, що звільняться, людям, які залишилися без даху над головою.

На спільній нараді голови Міносвіти Оксена Лісового з народними депутатами було вирішено виділити частину студентських гуртожитків під проживання ВПО, передає biz.today.

Через військові дії в Україні стає дедалі більше внутрішніх переселенців. Всі ці люди потребують даху над головою. І далеко не всім орендоване житло доступне за цінами.

Модульні містечка, які ще торік розглядались як альтернативне житло для переселенців, виявилися не найкращою ідеєю. За півтора року війни в них вдалося розселити лише 5 тисяч біженців.

А на сьогодні у країні налічується майже 5 мільйонів ВПО. До того ж, таке житло виявилося дуже затратним в обслуговуванні.

Тому уряд вирішив взятися за облаштування гуртожитків, де можна компактно розселити чимало людей. Це вигідніше та перспективніше, ніж будувати модульні містечка.

Міністр освіти визнав, що деякі студентські гуртожитки не заповнені до кінця. У них є вільні місця, на яких можна було б розмістити переселенців. Щоправда, для цього знадобиться певний час.

Студентів не виселятимуть із гуртожитків

Це головне, що потрібно знати студентам вишів. Ніхто їх не виселятиме. Перш ніж віддати гуртожиток або його частину для переселенців, вищий навчальний заклад здійснить ревізію наповненості своїх гуртожитків і лише потім подасть звіт до Міносвіти про наявність вільних місць.

Крім гуртожитків, виші також розглянуть варіанти розміщення переселенців в інших будівлях, які їм належать. Можливо, не всі вони зараз задіяні, і їх можна було б реконструювати під заселення.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень