Панно Небесної Сотні у Рівному планують оновити (ФОТО)

Коли це зроблять - ще невідомо

Панно Небесної Сотні біля Органного залу з'явилося у 2014 році. Малюнок для нього створив рівненський музикант і художник Юрій Журавель. Але на баланс панно ніде влада міста не поставила. Відповідно, ніхто не займався його ремонтом чи оновленням. 

Тож малюнок на стіні майже стерся, мішки, які символізують барикади, почорніли, поцвіли. На стіні з'явилися негарні написи. 

 

На це звернула увагу місцева краєзнавиця Галина Данильчук, коли проводила екскурсію для гостей з Маріуполя. Вона зізналася, що їй було соромно підвести їх до панно. 

Зверталися з цією проблемою до влади і родичі Героїв Небесної Сотні. Тільки після їхнього звернення влада міста відреагувала.

Пообіцяла розпочати роботи після погодження проєкту з автором зображення на стіні Юрієм Журавлем. 

 

Адже вже є відповідне панно, розроблене художньою школою. Його планують встановити на деякій відстані від будинку, щоб не цвіла стіна. Воно буде довговічнішим.

Після завершення робіт панно візьмуть на баланс. Скоріше за все, це зробить управління культури. 

Джерело: Суспільне: Рівне 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень