Кого Рівне втратило на Майдані (ДЕНЬ ПАМ'ЯТІ)

20 лютого в Україні - День Героїв Небесної Сотні

День відзначається щорічно 20 лютого згідно з Указом Президента від 11 лютого 2015 року «Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні».

17 лютого 2021 року Верховна Рада визнала Революцію гідності одним із ключових моментів українського державотворення та виразником національної ідеї свободи, - пише Укрінформ.

Саме в ці дні, під час Революції Гідності, протистояння між українським народом і тодішнім режимом сягнуло свого піку. 20 лютого 2014 року загинуло найбільше активістів Майдану.

Тоді на Майдані у Києві загинуло троє рівнян і мешканець Березного

Арутюнян Георгій Вагаршакович (4 липня 1960 – 20 лютого 2014)

Народився у м. Батумі, громадянин Грузії, етнічний вірменин. Останні роки мешкав у м. Рівне. Активіст обласної організації ВО «Свобода», протягом кількох років працював у наметі ВО «Свобода» та проводив активну агітаційну роботу, постійно відвідував усі загальноукраїнські патріотичні акції та заходи. 

20 лютого 2014 року загинув від кулі снайпера на барикаді біля монумента Незалежності у Києві.

Має трьох дочок. Найменшій дочці від другого шлюбу тоді було лише три роки. У 2012 році його дружина померла в Рівному, відтак тепер трилітня Ашхен Арутюнян залишилася круглою сиротою. Похований на Новому кладовищі в Рівному.

«Тихо, тато спить», — казала трирічна донька, як привезли загиблого на Майдані Георгія Арутюняна

Указом Президента України посмертно присвоєно звання «Герой України». 

Опанасюк Валерій Адамович (20 травня 1971 – 20 лютого 2014)

Жив у м. Рівне, працював автомеханіком. Загинув від кулі снайпера, коли відтягував з передової поранених людей. У Валерія залишилося четверо маленьких дітей: найменшому сину було всього 2 роки, а найстаршій донечці тоді було – 12.

«Я тоді навіть не провела його», — дружина про загиблого на Майдані рівнянина Валерія Опанасюка

Указом Президента України посмертно присвоєно звання «Герой України».

 Храпаченко Олександр Володимирович (18 вересня 1987 — 20 лютого 2014)

Мешканець Рівного. Театральний режисер. Захоплювався мандрівництвом, скелелазінням. Член Волинської сотні самооборони Майдану. Загинув 20 лютого від снайперського пострілу просто в око, що спричинило миттєву смерть.

«Найболючіше після смерті Сашка Храпаченка було... телефонувати його батьку і дівчині»

Указом Президента України посмертно присвоєно звання «Герой України».

 Городнюк Іван Володимирович (2 червня 1984 — 20 лютого 2014) 

Мешканець м. Березне Рівненської області. Активно займався громадською діяльністю, захоплювався музикою та танцями - керував гуртком сучасних танців Березнівського будинку культури. Підприємець. Член Волинської сотні самооборони, мав псевдо «Месник». 19 лютого повернувся додому з Майдану, на якому під час штурму «беркутівцями» його облили водою з водометів і сильно побили. Помер внаслідок ускладнень, що виникли після побиття. Звернувся до лікарів, почав лікуватися. Але вночі серце молодого чоловіка не витримало і зупинилося.

Указом Президента України  посмертно присвоєно звання «Герой України».

За три дні, 23 лютого 2014 року тисячі рівнян прийшли провести в останню путь Героїв Небесної Сотні та розділити горе сімей які втратили свою опору.  Це були найбільший похорон в історії сучасного Рівного.

ФОТО 4Влада

ФОТО 4Влада

ФОТО 4Влада

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень