Паніка навіть серед заброньованих - через розгортання нових мобільних постів ТЦК

Вони працюють біля кордону

Про це повідомляє Європейська Бізнес-Асоціація. У повідомленні зазначається, що ситуація біля кордонів набула серйозних обертів:

Так, правоохоронні органи та територіальні центри комплектування та соціальної підтримки почали розгортати мобільні пости перед пунктами пропуску через державний кордон України.

Співробітники здійснюють перевірки документів у водіїв вантажних транспортних засобів, які здійснюють перевезення через держкордон, а також видачу повісток з наказом з’явитися до ТЦК та СП для уточнення облікових даних згідно Закону України.

У ЄБА зазначають, що це призводить до утворення додаткових черг на державному кордоні, паніки серед працівників компанії, які уповноважені на здійснення відповідних перевезень.

Скриншот з відео телеканалу Київ24

Адже навіть якщо водій є заброньованим зараз, перед перебронюванням працівник може бути кілька днів\тижнів не на броні. Відповідно, має з’явитись до ТЦК для оновлення інформації і, з досвіду, про який говорить бізнес, часто таких працівників мобілізують, не дочекавшись рішення про продовження броні.

У заяві Асоціації підкреслюється, що така ситуація на кордонах призводить до того, що, з одного боку, ускладнилась логістика (і так в непростий час), з іншого боку, у працівників виникає чимало питань та, часом, паніка – навіть, як вже було зазначено, серед працівників, уповноважених перетинати кордон.

Тож все-таки порядність, законність та зрозумілість у правилах та роботі мають знайти місце.

 

Бо єдиний ефект, який можна цим досягти – втрата довіри від міжнародних замовників, розірвання контрактів, втрата замовлень, звільнення працівників, зупинка виробничої діяльності компаній в цілому, а також зменшення надходжень до державного бюджету в частині сплати податків та митних платежів, - йдеться у звернні ЄВА.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень