"Бази з даними просто злили". Юрист зробив важливу заяву про кабінет призовника

Військові матимуть 60 днів, щоб зареєструватися в системі

З ухваленням нового законопроєкту про мобілізацію в Україні почне працювати електронний кабінет призовника. 

Юрист Сергій Савинський в інтерв'ю РБК-Україна пояснив, як може працювати реєстр і чому до нього виникне багато запитань.

Експерт каже, що наразі складно зробити глобальні прогнози, оскільки норми в самому законопроєкті ще не синхронізовані між собою.

Проте наразі можна зробити висновок, що з моменту набрання чинності закону, у військовозобов'язаних буде 60 днів, щоб зареєструватися в електронному кабінеті.

- Коли запустять офіційний реєстр, повинна бути належна комунікація. До всіх громадян повинні донести інформацію.

 

Як мінімум, на сайті Верховної Ради та профільних міністерств повинно бути відображено, що є такий реєстр, - пояснює юрист.

Ідентифікація особи може відбуватися за допомогою КЕП (кваліфіковані електронні підписи - ред.), Дія.Підпису чи можна піти в ЦНАП, де вам створять кабінет.

Ігнорування реєстрації можна вважати порушенням Закону «Про мобілізацію, мобілізаційну підготовку, військовий обов'язок і військову службу». За це наразі передбачено штраф.

Проте, наголошує юрист, варто враховувати й фактори, на які людина не могла вплинути. Наприклад, відсутність світла чи інтернету.

«Претензії» до електронного реєстру

Сергій Савинський каже, що є питання до того, хто буде розпорядником цих даних і чи не будуть вони передані третім особам.

- Коли відбувалася націоналізація ПриватБанку, перед цим велику кількість клієнтських баз просто «злили». Коли телефонують і щось пропонують, це в основному бази клієнтів ПриватБанку. Тож до реєстру буде велика кількість питань, але це досить цікавий досвід, - вважає фахівець.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень