ОТГ на Рівненщині можуть отримати додаткові кошти на свій розвиток

Завдяки партнерству з Польщею

Рівненські ОТГ можуть отримати інвестиції з Польщі для економічного розвитку своїх громад. 

Делегація з Республіки Польща провела зустріч з головами ОТГ і запропонувала партнерство з Вармінсько-Мазурським воєводством за напрямком «Лідер (LEADER)».

Пілотний проект реалізації польського досвіду розвитку розрахований лише на сільські громади, населення яких не перевищує 20 тисяч осіб, розповіла голова місцевої групи дій «Вармінський закуток» Вармінсько-Мазурського воєводства Малгожата Офєрська.

Основна місія цієї програми – це робота з людьми. Людям необхідно пояснювати, що вони мають щось робити, щоб вони почали жити краще.

 

Населення має зрозуміти, що вони самі мають щось змінювати і говорити  про свої побажання владі.

Найактивніші ОТГ, які протягом року співпрацюватимуть з воєводством, через рік поїдуть у Польщу, щоб побачити, як живуть і що виробляють у тамтешніх сільських громадах.

І в результаті ініціативна група від ОТГ і партнери з Польщі напишуть стратегію розвитку територіальної громади і отримають перші інвестиції на свої проекти.

До слова, напрямок «Лідер» уже понад 12 років реалізується у Костополі. За цей час там реалізували проекти з сортування сміття, освітлення вулиць і запобігання пожежам у лісах.

На це Костопільська громада отримала понад 2 мільйони злотих.

Фінансує ці реформи Європейський Союз.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень