OPEN SPACE у рівненському РАЦСі: документи видають за лічені хвилини

Сьогодні відбулося відкриття

Свідоцтво про народження, довідку про шлюб – у Рівному це можна отримати за лічені хвилини. У міському відділі РАЦС сьогодні відкрили OPEN SPACE.

Так називається осучаснений відділ, де видають громадянам акти цивільного стану. На відкриття прибула екс-керівник Рівненського облуправління юстиції Іванна Смачило, яку нещодавно призначили заступником Міністра юстиції.

Вона докладніше розповіла, які документи видаватимуть у РАЦСі дуже швидко.

Громадянин бачить, як все відбувається. Може отримати тут послугу з реєстрації народження, одруження, зі зміни свого імені, дублікати документів, свідоцтво про смерть родичів - за лічені хвили. Тут також можна замовити апостиль – легалізацію офіційних документів – раніше треба було їхати в Київ, а тепер треба прийти сюди, заплатити 51 гривню, і отримати максимум за 5 днів легалізований документ.

Всього можна отримати 12 видів документів. Рівненський OPEN SPACE - восьмий в Україні. Перший відкрили в Києві.  Завдяки створенню «опенспейсів» Мін'юст хоче розпрощатися з «совком» у відділах РАЦСу.

Окрім прискорення роботи з документами, у відділі таким чином прибрали біганину кабінетами.

Начальник обласного управління юстиції Микола Станіщук зазначив, що на створення відкритого центру окремо з Міністерства коштів не виділяли. Близько 200 тисяч гривень вдалося закумулювати власними силами.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Теги: рацс
Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень