Одне слово у законі створило комунальний колапс у Рівному

Але Кабмін врятував рівнян і всю Україну

З червня пільги та субсидії надаватимуться не на «обслуговування будинку», а лише на «управління». У листопаді нардепи прийняли новий закон про комуналку. Деякі його положення набувають чинності з червня.

Зокрема скасовується квартплата та вводиться плата за управління багатоповерхівкою.

У Рівному досі є 706 багатоквартирних будинків, які не визначилися з управлінськими компаніями. Вони могли б залишится без субсидії, якби не постанова Кабміну, пояснив начальник міського управління ЖКГ Ярослав Сахнюк:

У новому законі немає такої послуги, як утримання будинків. Є послуга «управління». Договори мешканців із ЖКП підписані на утримання прибудинкових територій та будинків. Для того, щоб утримувати субсидію, необхідно було визначитися з формою управління людям. Але вони не визначилися. Тому Кабмін видав постанову, що дозволяє нараховувати пільги та субсидії на утримання будинків та прибудинкових територій. Тобто вся суть у тих двох словах - «управління» та «утримання».

Але такий дозвіл від Кабміну, пояснив Ярослав Сахнюк, тимчасовий.

Тобто пільги надаватимуть лише до 31 грудня.

Тож, аби не втратити пільги на обслуговування житла у 2019 році, рівнянам радять вже зараз створювати ОСББ або обирати управлінську компанію.

 

 

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень