Обов'язкові щеплення, які має зробити кожен після 25 років

Перелік вакцин

Згідно з календарем профілактичних щеплень, більшу частину вакцин людина отримує у віці до 16 років. Ревакцинація необхідна кожні десять років, тобто після 25.

Щеплення допоможе бути менш схильним до вірусів та хвороб та убереже імунітет. Під час війни важливо особливо не нехтувати щепленнями та власним здоров’ям.

Які щеплення обов'язкові? 

 

Правець і дифтерія

Фахівці кажуть, що ці щеплення необхідно повторювати кожні 10 років. Під час війни ризик захворіти на правець або дифтерію зростає у кілька разів. 

Кір

Це одне з обов’язкових щеплень, яке роблять в 1 і 6 років. Дорослі дуже складно переносять захворювання, тож наявність такого щеплення потрібно перевірити.

Гепатит B

Щеплення від гепатиту B стало обов'язковим у 2000-х роках. 

COVID-19

Причин для додаткової дози вакцинації багато: нова хвиля, війна та міграції людей. 

Пневмокок

За словами фахівців, це одне з ускладнень грипу у вигляді бактеріальної пневмонії. Людям, які у групі ризику захворювання на коронавірус та грип, таке щеплення зробити необхідно. 

Вітрянка

Зробити щеплення необхідно лише у тому випадку, якщо людина не хворіла в дитинстві. Дорослі хворіють важче і часто мають ускладнення. 

Джерело

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень