Погоджуються лише дві з 20: українські матері відмовляються щеплювати народжених у Польщі дітей

Чи має це наслідки?

Особи, які залишаються на території Польщі протягом періоду, що перевищує 3 місяці з моменту перетину кордону, зобов’язані виконати профілактичні щеплення або надати підтвердження вакцинації відповідно до чинної Програми профілактичних щеплень на 2022 рік, інформує урядовий портал gov.pl.

Якщо медичної документації, яка стосується щеплень немає, слід вважати дитину невакцинованою і рекомендувати виконання відповідних щеплень, - зазначається на урядовому порталі сусідньої країни.

Заступник міністра охорони здоров'я Вальдемар Краска на засіданні парламентського комітету з охорони здоров'я розповів, що  спочатку українські матері відмовлялись від щеплення своїх новонароджених у Польщі дітей, проте згодом змінювали думку.

За його словами, з 24 лютого до кінця серпня українки народили в Польщі 4,5 тисячі дітей. Немовлята  підпадають під дію польського календаря щеплень - дітей, які перебувають у лікарні, потрібно вакцинувати від гепатиту В і від туберкульозу.

Спочатку з 20 народжених дітей лише дві матері погоджувалися на такі щеплення. Ми проводили інформаційну кампанію у вигляді листівок, але також направляли українських лікарів до них особисто.

 

На сьогодні ситуація дуже оптимістична – практично 94,2 відсотка українських новонароджених щеплені від гепатиту В, а 93 відсотки – від туберкульозу, – зазначив заступник міністра.

Також у Польщі дітей першочергово вакцинують від:

  • Кору, паротиту, краснухи (вакциною MMR);
  • Дифтеріі, правця, кашлюку, поліомієліту;
  • Гепатиту В.
  • Також рекомендовано вакцинуватися від COVID-19.

Усі введені вакцини задокументовані в електронній формі в e-картці вакцинації.

Джерело: ukrayina.pl

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень