Ніякого автоматичного перерахунку. За призначенням субсидій треба звертатися по-новому

Українцям дали на це 5 місяців

В Україні з 1 травня перерахують субсидії для всіх українців, які отримують допомогу на оплату комуналки. Напередодні перерахунку Кабмін посилив правила для українців: враховуватимуть наявність двох і більше квартир і машин, доходи від депозитів, купівлю валюти та поїздки за кордон, йдеться на сайті Мінсоцполітики.  Цю постанову № 420 Кабмін ухвалив 14 квітня 2021 року.

Кабмін посилив правила для українців: враховуватимуть наявність двох і більше квартир і машин, доходи від депозитів, купівлю валюти та поїздки за кордон.

Переглянуті підходи до врахування майнового стану:

  • наявності двох та більше житлових приміщень;
  • транспортних засобів, з року випуску яких минуло менш як п'ять років;
  •  наявності більш ніж одного транспортного засобу, з року випуску якого минуло менше ніж 15 років.

Також під час призначення житлових субсидій враховуватимуться отримані доходи від депозитів, дивіденди від цінних паперів тощо.

Якщо ви маєте на депозитному рахунку в банках більше ніж 100 тисяч гривень, купуєте нову автівку, або валюту одноразово на суму понад 50 тисяч гривень, вам субсидію, звісно, не призначать, - сказав прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Скасована діяльність та повноваження комісій, утворених місцевими органами влади, щодо прийняття рішень про призначення житлових субсидій в окремих випадках.

Постанова набрала чинності з 01.05.2021 року.

У  травні 2021 р. призначення житлової субсидії (у тому числі на наступний період) здійснюється лише після подання нових заяви про призначення та надання житлової субсидії та декларації про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії.

Передбачено, що житлова субсидія з травня 2021 р. буде призначена особам, які звернуться за її призначенням протягом травня – вересня.

Консультації можна отримати в телефонному режимі у філіях управління з прийняття документів для призначення житлових субсидій.

Радіо ТРЕК у Telegram. Viber: 063-734-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень