В Україні готують зміни у нарахуванні субсидій. Через 92% їх отримувачів

Як не дивно, цього разу зміни не схожі на звичайне «покращення»

Фото ілюстративне - Телеграф

Міністерство соціальної політики пропонує новий порядок по нарахуванню житлових субсидій населенню.

Проєкт документа вже опублікували для обговорення на сайті Федерації профспілок України.

Оскільки в січні 2021-го житлову субсидію отримувало майже 2,8 млн домогосподарств і 92% із них – у грошовій готівковій формі – у міністерстві вважають доцільним перейти винятково на таку форму виплати цього виду держдопомоги.

В такому разі громадяни, яким призначають субсидію, будуть зобов'язані щомісячно самостійно оплачувати вартість фактично спожитої послуги з урахуванням виплаченої їм готівкою житлової субсидії.

При цьому держава, в особі уряду, припиняє виконувати невластиві йому функції посередника між громадянами і постачальниками житлово-комунальних послуг, наголошується в документі.

Також проєкт передбачає зміну порядку надання житлових субсидій населенню та уніфікацію умов їх призначення.

Передбачено, зокрема, скасування комісій, утворених районними, районними у м.Києві державними адміністраціями, виконавчими органами міських, районних у містах (у разі їх утворення) рад як окремого суб'єкта владних повноважень, що в окремих випадках виносить рішення про призначення житлових субсидій.

Крім того, документом передбачено уточнення складових доходу осіб, яким надаються житлової субсидії на оплату комірного, придбання твердого палива та скрапленого газу.

Джерело: Соцпортал

Радіо ТРЕК у Telegram. Viber: 063-734-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень