Нічні клуби Рівного можуть працювати у будь-який час доби. ПОЯСНЕННЯ

Днями на міськвиконкомі стало відомо, що «Колізей» не отримував дозволу працювати до 4 ранку, але й не потребує такого дозволу

Фото зі сторінки "Колізею" у Фейсбуці

Нічний клуб «Колізей» не потребує погодження графіку роботи міськвиконкомом Рівного.

Нагадаємо, 9 листопада на засіданні міськвиконкому розглядали питання про продовження роботи кухні розважального закладу «Колізей». Начальник управління торгівлі Ігор Остапенко повідомив, що нічний клуб працює після 22 години, хоча дозволу на це у міста не отримував.

Тож члени міськвиконкому не погодили прохання керівництва «Колізею» і не дали дозвіл продовжити роботу кухні до 4 ранку.

 

А те, що заклад працює після 22 години, в управлінні торгівлі зауважили, що це вже зона відповідальності поліції.

Звинувачення в тому, що «Колізей» працює без дозволу, представники закладу спростовують. Кажуть, що заклад дійсно не брав дозволу у виконкомі працювати після 22 години, бо не потребує таких дозволів.

Цьогоріч 29 січня набрав чинності Наказ Міністерства «Про внесення змін до Правил роботи закладів ресторанного господарства» № 2362.

Відповідно до цих змін, режим роботи закладу суб’єкт господарювання встановлює самостійно.

Тобто, жодних погоджень режиму роботи з боку виконкому приватні заклади не потребують. А будь-які рішення, які впливають на діяльність закладу, є втручанням в господарську діяльність і можуть бути розцінені як тиск, зауважили представники «Колізею». 

- Наша позиція: в час пандемії, коли бізнес практично на межі виживання, обов'язком міської влади є підтримка бізнесу.

 

Ми створюємо робочі місця, виконуємо вимоги влади щодо карантину - зокрема, усі наші працівники є повністю вакцинованими, забезпечуємо наповнення бюджету і якісне дозвілля рівнян, працюємо прозоро і в правовому полі.

 

Натомість нас намагаються загнати у вигадані, абсолютно незаконні рамки.

 

Ані управління торгівлі, ані міськвиконком з питання режиму роботи закладу може на нас не чекати.

 

Наша задача - працювати і наповнювати податками бюджет, а не бігати на поклони до чиновників у відповідь на тиск з їхнього боку, - повідомили представники «Колізею».

Тож, зважаючи на чинність змін у законодавстві, нічний клуб «Колізей» і надалі працюватиме за графіком, який встановила адміністрація закладу. А незабаром питання роботи закладів у місті обговорюватимуть на зборах Рівненської асоціації рестораторів в Майстерні міста.

Разом з тим виходить, що місцева влада не має права вимагати від ресторанного бізнесу погоджувати режим роботи, тож вони можуть працювати за вільним графіком.

Ресторани та кафе тепер не питатимуть про режим роботи у місцевої ради.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень