Не скасовувати чорнобильську зону вимагають у Кабміну

Петиція з цією пропозицією набрала необхідну кількість підписів

25 тисяч голосів на підтримку набрала у вівторок, 12 вересня, петиція з вимогою не позбавляти міста і села України статусу зони, постраждалої від аварії на ЧАЕС. Цієї кількості достатньо, щоб петиція потрапила на розгляд Кабміну. 

Петицію на сайті уряду розмістили 5 липня. Зробили це після того, як Держагентство з управління зоною відчуження оприлюднило проєкт постанови про затвердження нового переліку населених пунктів, що належать до зон радіоактивного забруднення.

Ним було передбачено вивести з категорії постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС більшість міст і сіл держави.

 

Серед них - і населені пункти Рівненщини. Ми писали про це у публікації «Вже «чисті»?»: частину міст і сіл Рівненщини хочуть позбавити статусу радіаційної зони

 

У петиції пояснено, що

перелік формували винятково на результатах дозиметричного обстеження від 2011 року і не враховували негативний вплив радіаційного ураження на економіку чи соціальну складову.

Також у петиції підкреслено, що у проєкті постанови

не враховано, що радіація вплинула на здоров'я людей, які живуть у зоні, і скасування чорнобильського статусу позбавить їх пільг на лікування і медичне забезпечення.  

Зважаючи на це і на обурення мешканців забруднених територій, у зв'язку з можливим зниженням рівня їхнього соцзахисту, у петиції вимагають

не схвалювати вище названий проєкт постанови уряду.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень