Не лише дружина Буданова: 6 загадкових отруєнь останніх років

Останніми роками світом прокотилася хвиля отруєнь тих, хто виступає проти рф чи критикує путіна

Колаж: Українські Новини

Напередодні низка ЗМІ повідомили про отруєння важкими металами дружини начальника ГУР Кирила Буданова Маріанни. Згодом з'явилися нові подробиці — мовляв, отруєна була не тільки вона, а ще кілька співробітників Головного управління розвідки, вони зараз лікуються. Анонімні співрозмовники кажуть, що Маріанну Буданову «скоріше за все отруїли через їжу».

Хто саме був ціллю отруювачів – невідомо. Але раніше Буданов в інтерв'ю українським медіа розповідав, що його дружина проживає разом із ним у його робочому кабінеті, хоч і не працює у ГУР. В українській історії було багато гучних випадків отруєнь, у тому числі за останні роки.

Видання «Телеграф» згадує найвідоміші з них:

Отруєння Умерова

У березні 2022 року іноземні медіа писали про отруєння російського олігарха Романа Абрамовича та двох учасників української делегації, серед яких теперішній глава міноборони Рустем Умеров. Зазначимо, що відразу після початку повномасштабної війни Умеров увійшов до складу української делегації на переговорах України з росією.

Так, за даними видання The Wall Street Journal писали, що ці особи мали симптоми отруєння на початку березня минулого року. Постраждалі нібито скаржилися на почервоніння очей, сльозотечу, лущення шкіри на обличчі та руках.

Щоправда, сам Умеров спростував інформацію про отруєння та назвав її фейком.

Віктор Ющенко

Президентські вибори-2004 відбувалися 31 жовтня (перший тур), а за місяць до цього відбулося загадкове отруєння одного з основних кандидатів на той час, Віктора Ющенка.

Винного в отруєнні не назвали досі, проте відомо, що 5 вересня 2004 року Ющенко зустрічався з керівництвом Служби безпеки України, після чого відчув нездужання і 10 вересня був госпіталізований у віденську клініку.

Лікарі заявили, що Ющенко був отруєний діоксином, причому отрута потрапила в організм пацієнта приблизно за п'ять днів до госпіталізації. Він вижив, проте отримав пошкодження шкіри на обличчі. Пізніше було проведено низку експертиз. Повторна експертиза в кінці травня 2006 року підтвердила факт наявності діоксину в організмі Ющенка.

Експосол США

Цього року Atlantic Council підтвердила, що старший директор її Євразійського центру Джон Гербст та колишній посол США в Україні був одним з чотирьох людей, які зазнали отруєнь або зіткнулися з випадками проникнення в їхнє житло невідомих, підозрюваних у зв’язках із російськими спецслужбами.

Так, Гербст, обіймав посаду посла США в Україні й Узбекистані у 2000-тисячних.

Він захворів у квітні 2021 року і відчув симптоми, «які могли свідчити про отруєння, включаючи підвищені рівні токсинів у його крові».

Василь Цушко

У 2007 році колишній міністр МВС Василь Цушко нібито був отруєний, принаймні так заявив він сам та його адвокат Тетяна Монтян (зараз проживає в росії та працює на російську пропаганду).

Цушко каже, що у німецькій клініці в його крові виявили летальні дози теофіліну і дігоксину – препаратів, які застосовують для лікування астми та серцевих розладів, але які при передозуванні здатні спровокувати інфаркт. Саме це сталося з міністром, і він був переконаний, що захворіти йому «допомогли».

Цушко звинувачував Секретаріат Президента в отруєнні, мовляв, причиною замаху стали його дії з недопущення перевороту в Генпрокуратурі, а також антикорупційні заходи в МВС.

Свідок у справі Гонгадзе

У 2003 році гострий тромбофлебіт спричинив смерть керівника Держуправління справами (ДУС) Юрія Дагаєва. Він називався серед важливих свідків у справі вбивства журналіста Георгія Гонгадзе. Версія про зовнішнє втручання свого підтвердження не знайшла, але активно розроблялася слідством.

Свідок загибелі Чорновола

В’ячеслав Чорновіл – український політичний діяч, який трагічно загинув 25 березня 1999 року, коли його автомобіль врізався в «КамАЗ» із причепом. Цю загибель вважали підозрілою, а у пресі ще протягом десятиліть з'являлися розслідування, у тому числі щодо різних теорій умисного вбивства політика.

Через деякий час, у лютому 2000-го року, помер головний свідок автокатастрофи – Іван Шолом, який знаходився в кабіні КАМАЗа. Ексгумація виявляє сліди отруєння важкими металами.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень