Ющенко пропонував путіну перепросити Україну за злочини росії: Реакція диктатора шокувала

Він відмовився

Експрезидент України Віктор Ющенко розповів, що один з його візитів, після обрання на пост українського лідера, був до москви. Там він зустрівся з путіним та запропонував диктатору переглянути російсько-українські стосунки.

Буквально я йому передаю А4, а я з А4 й олівцем постійно ходжу на ділові зустрічі, і кажу, володимире володимировичу, напишіть 10 пунктів, що б хотіла російська політика реалізувати – тактично, стратегічно у наших відносинах. З іншої сторони – я теж десять пунктів напишу.

 

І я дуже хотів би, щоб у порядок дня ми поставили питання історичного порозуміння. Можна сказати точніше – історичного вибачення. Якщо ми хочемо розвивати нові відносини, не давши відповідь на злочини, які були перед цим – неможливо, – розповів Віктор Ющенко.

Він зауважив, що був шокований відповіддю путіна, який відмовився перепрошувати. 

Слово ні мені здається я від Путіна не чув ніколи у всіх наших переговорах. Або пауза, або довга пауза. Він дає відповідь: Вікторе Андрійовичу, «ви прєдлагаєтє штоби я просил прощения у украинского народа за царское правительство?». Для мене це шок був, для мене «правительство» не ділиться на «царское не царское, имперское, белое, красное, докрасное, добелое» – це все умовності.

 

У мене було таке відчуття, що це – як жовта карточка в футболі. Це не червона, яка рве відносини, але разом з тим будьте уважні, – підкреслив Ющенко.

Між тим він пригадав, що путін був невдоволений тим, що 2004 року українці обрали не Януковича.

Джерело: ТСН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень