Назвали 9 категорій українців, яких НЕ призвуть до війська

Вони не підпадають під мобілізацію

Якщо військовозобов’язана особа ухиляється від призову, її можуть притягнути до адміністративної і навіть кримінальної відповідальності. Однак, не можуть мобілізувати в армію тих, хто цій мобілізації не підлягає. 

Групи людей, яких не мають права мобілізувати

Перша група — працівники компаній, організацій та органів, яких «забронювали» для виконання своїх обов’язків.

Друга група — нездатні до служби особи, тобто ті, хто має інвалідність або тимчасово непридатні через стан здоров’я.

Третя група — громадяни, які утримують і відповідають за трьох або більше дітей до 18 років. Під цю категорію також підпадають опікуни та батьки повнолітніх, які мають I або II групу інвалідності.

Четверта група — особи, які самотужки виховують неповнолітню дитину.

П’ята група — громадяни України, які доглядають за тяжкохворими членами сім’ї, наприклад за дружиною чи чоловіком, дитиною, матір’ю чи батьком.

Шоста група — опікуни, усиновителі, прийомні батьки і батьки-вихователі неповнолітніх дітей-сиріт та тих, хто позбавлений батьківського піклування.

Сьома група — народні депутати України та депутати Верховної Ради Автономної Республіки, а також деякі категорії чиновників.

Восьма група — військовозобов’язані, хто має чоловіка або дружину, які вже служать, і неповнолітню дитину. Крім того, до цієї категорії входять ті, чиї близькі родичі загинули чи пропали безвісти внаслідок військових дій на Сході України.

Дев’ята група — студенти вищих навчальних закладів, здобувачі фахової передвищої освіти. Проте, маються на увазі лише ті, хто навчається на денній або дуальній формі. До того ж вчителі та викладачі також не можуть бути мобілізовані.

Читайте також: Мобілізують і без бойового досвіду: кого зараз першочергово призивають в Україні

Джерело: Telegraf

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень