Найнебезпечніші варіанти сусідства: Які рослини на городі НЕ можна садити поряд

Ризикуєте загубити весь врожай

Помідори й огірки, горох, фенхель, картопля, капуста

Картопля та помідори – поширене сусідство, але у культур може початися захворювання фітофтороз. Помідори не слід саджати поряд з огірками, горохом, фенхелем та капустою. А «добрими» сусідами будуть кукурудза, ріпа та виноград.

Морква і петрушка, кріп, хрін

Якщо посадити моркву поряд з петрушкою, кропом та хріном, вона матиме неприємний гіркий присмак. Також не радять садити моркву на грядці з буряком. Морква любить світло, тож в тіні дерев її сіяти не варто.

Огірки й помідори, редиска, картопля

Огірки не люблять пряних трав, що негативно впливатимуть на їхній ріст. Садити огірки не можна на грядці з помідорами, картоплею, редискою. А диня може давати огіркам неприємний присмак через перезапилення.

Де саджати буряк

Для буряка погані сусіди це: картопля, гірчиця, шпинат, а також квасоля та кукурудза

Сусідство для часнику

Часник – чудовий «санітар» грядки, адже його сірчисті виділення запобігають розвитку грибкових хвороб. Єдине погане сусідство для часнику – кущі малини. Також за можливості краще не саджати його поряд з горохом та квасолею

Салатні культури

Біля салатних культур погано приживуться буряки. Петрушку та гірчицю також слід висадити якомога далі.

Капуста і морква, петрушка, томати, квасоля

Капуста погано ростиме поряд з виноградом, морквою, петрушкою, полуницею та квасолею. Капуста і помідори пригнічуватимуть ріст одне одного.

Де посадити цибулю

Досвідчені городники радять садити цибулю якомога далі від квасолі, бобів, пастернаку, кропу, капусти, буряка.

Кріп та шпинат

Спаржа, кабачки, селера та буряк – не найкращі сусіди для шпинату. А поряд із кропом не радять саджати петрушку та цибулю.

Де посадити перець

Огірки, зелень, бобові культури та цибуля – добрі сусіди для солодкого перцю. А от біля картоплі та буряка перець садити не варто.

Гарбузи та кабачки

Пізня капуста, а також помідори та морква матимуть негативний вплив на гарбузи. А кабачки – дуже «дружні» овочі й чудово приживаються майже зі всіма сусідами на городі, за винятком огірків та картоплі.

Джерело: OBOZREVATEL

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень