Напад на голову держадміністрації на Рівненщині: чи буде позов про моральну компенсацію

Суд завершив розгляд справи про напад на голову Здолбунівської райдержадміністрації Сергія Кондрачука, а вчора минув останній день подання апеляції на рішення суду

Нагадаємо, що наприкінці минулого року під час сесії Здолбунівської районної ради депутат від Аграрної партії Олександр Андріюк вдарив кулаком в обличчя голову райдержадміністрації Сергія Кондрачука. А перед цим ще й обізвав його нецензурними словами. Про цю історію сайт Радіо Трек писав у публікації На Рівненщині - скандал: голові держадміністрації на сесії депутат дав кулаком в обличчя

Правоохоронці тоді відкрили кримінальне провадження за частиною 2  статті 350 Кримінального кодексу України

«Умисне нанесення побоїв службовій особі або громадянинові, який виконує громадський обов'язок, у зв'язку з їхньою службовою чи громадською діяльністю».

Покарання за цією статтею могло сягнути і п’яти років позбавлення волі.

Втім, минулого тижня Здолбунівський районний суд вирішив віддати депутата-хулігана на рік на поруки колективу Мізоцького ремонтно-транспортного підприємства з метою перевиховання. Що цікаво, це підприємство належить депутату. Тобто фактично його взялися перевиховувати його підлеглі.

Потерпілий Сергій Кондрачук не заперечував і апеляції на рішення суду не подавав. Також каже, що не вимагатиме від депутата-хулігана моральної компенсації.

Говорить Сергій Кондрачук:

Мені у всій цій історії було важливим те, що обвинувачений на суді декілька разів щиро покаявся, що він визнав свою вину. Тобто те рішення суду, яке є, задовольняє мене більше, аніж ні.

 

Щоб говорити про моральну компенсацію, мені треба заявляти новий позов. Я цього теж вирішив не робити, бо справа ж тут точно не в коштах. Навіть якби я заявив окремою справою цивільний позов на якусь компенсацію грошову, я би однозначно ті кошти одразу сказав би переказати на рахунок якоїсь благодійної громадської організації.

Сергій Кондрачук каже, що пробачив Олександра Андріюка ще відразу після його вчинку. Тому що має звичку не тримати на людей образи і взагалі вважає тримання образ - ознакою слабкості.

Втім, суд відбувся, бо, пояснює Сергій Крондрачук, мова йшла про образу його не як людини, а як голови райдержадміністрації  - найвищої посадової особи органів виконавчої влади Здолбунівщини.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень