Нацбанк НЕ обмежував доступ українців до системи SWIFT

У банку спростували черговий фейк

В інтернеті почали поширювати черговий фейк. Цього разу інформація про те, що Національний банк України нібито обмежив доступ українцям до системи SWIFT. Це неправда.

НБУ не вводив окремих обмежень для переказів за допомогою цієї системи, – запевняють у банку.

Крім того, в Нацбанку повідомили, що українці й надалі зможуть отримувати перекази з-за кордону.

Національний банк не вводив обмеження на більшість переказів з-за кордону. Заборона стосується виключно переказів, пов'язаних з рф та рб, а також переказів у російських та білоруських рублях, проте і тут є винятки.

Нині ті перекази, що здійснюють через системи миттєвих переказів без відкриття рахунків можна знімати без обмежень. Якщо ж перекази надходять на рахунок у банку, то щоденно можна знімати еквівалент 30 тис. грн (це, наприклад, трохи понад 1 тис. дол. США) або конвертувати відповідні кошти в гривню і знімати до 100 тис. грн на день.

Національний банк рекомендує використовувати безготівкові розрахунки, щоб не створювати зайве навантаження на банки, не наражати на небезпеку інкасаторів та себе.

Чи можуть українці переказувати кошти за кордон?

Через війну більшість переказів з України за кордон заборонені. Серед винятків, зокрема, оплата низки витрат за кордоном: пов’язаних зі смертю громадян, лікуванням в медичних закладах та транспортуванням хворих.

Такі обмеження – необхідний крок зараз для підтримки економіки та фінансової системи в умовах збройної агресії російської федерацій.

 

Це важливо, щоб не допустити відплив валюти з України та загалом щоб і надалі забезпечувати надійне та стабільне функціонування фінансової системи країни та безперебійну роботу об’єктів критичної інфраструктури. 

В Національному банку кажуть, що після перемоги України над окупантами рф обмеження будуть скасовані до довоєнного рівня. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень