На сто місць у рівненських дитсадках претендує більше як 150 дітей - управління освіти і науки

Подібна ситуація спостерігається по всій Україні

І це попри те, що лише протягом цього року у місті відкрито 2 дошкільні заклади та 2 групи, що дало можливість створити 190 додаткових місць,- розповідає заступник начальника міського управління осіти Катерина Сичик. За її словами, робота в цьому напрямку продовжуватиметься і в подальшому.

 

 

Відтак, впродовж наступного навчального року, шляхом реорганізації та відкриття нових ДНЗ у Рівному заплановано створити 90 додаткових місць у садочках. До слова, цього року із понад 6 тис. дітей віком до 7 років, які стоять у черзі на зарахування, потрапити у садочки змогли лише трохи більше 2,5 тис.  Водночас, позачергово до дитсадків зараховано 370 дітей переселенців та учасників АТО.

Між тим, діти 5-ти річного віку 100% забезпечені дошкільною освітою. Катерина Сичик каже, що для того, аби отримати дошкільну освіту дитині не обов’язково бути зарахованою до садочку, адже існують і інші форми їх соціальної адаптації:

Надається можливість відвідувати старші групи з короткотривалим перебуванням – це без харчування. Також додаткові групи з короткотривалим перебуванням створені в Палаці дітей та молоді. В кожному дошкільному закладі створені консультативні центри, в яких надають консультацію батькам, як здійснювати дошкільне виховання. Тобто, якщо говорити згідно законодавства, - то ми Закон «Про дошкільну освіту» виконуємо в повній нормі – ми обов’язково забезпечуємо дошкільною освітою дітей саме дошкільного віку,- додала Катерина Сичик.

 

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень