На Рівненщині завершилася вступна кампанія

У недержавних вишах суттєвий недобір

Цього тижня на Рівненщині завершився прийом документів на вступ до вищих навчальних закладів. В останніх, зареєстрували трохи менше 36,5 тисяч заяв від абітурієнтів, і констатували що в цілому це майже на 9% менше аніж минуло річ. Традиційно, найбільше заяв зареєстровано до ВУЗів державної форми власності.  При цьому ліцензований обсяг становить близько 14600 місць для денної та понад 5200 для заочної форми навчання. Нагадаємо, що обсяг місць державного замовлення цього року скоротився на 7% і становить 4300 місць для денної форми та 500 місць для заочної форми навчання. Цікаво що до державних вишів на навчання за контрактом на сьогодні понад  усього 35 заяв. Діти військовослужбовців та учасників АТО подали на навчання 29 заяв.  Традиційно лідерами вступної кампанії на Рівненщині є РДГУ, НУВГП та Острозька академія. 

У вишах недержавної форми власності  краю на сьогодні спостерігається суттєвий недобір. На ліцензований обсяг у понад 8800 місць, на сьогодні подано усього 4800 заяв. Втім, у порівнянні до минулого року, до таких вишів спостерігається збільшення кількості заяв від абітурієнтів із сільської місцевості а також на заочну форму навчання.  На сьогодні найбільше заяв отримали у МЕГУ Дем’янчука. А от колись популярний інститут Слов’янознавста отримав тільки 62 заяви. Втім, ситуація щодо кількості абітурієнтів іще до вересня може змінити, коли  остаточні списки усіх вступників матимуть державні виші.  

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень