На Рівненщині звільнили з роботи виховательку за фото в купальнику у соцмережах (ФОТО)

Фото були з відпочинку на морі у Туреччині

Віта Черешньовська

Це сталося у селі Бугаївка Радивилівського району. Вихователька Віта Черешньовська каже, що у неї вже кілька років триває конфлікт із завідувачкою місцевого дитсадка Ларисою Музикою. Мовляв, та принижує й ображає весь колектив. І працівники дитсадка кілька років тому написали скаргу на неї в управління освіти. Після того нібито Лариса Музика почала звільняти всіх бунтарів, і Віту Черешньовську в тому числі.

Спочатку скаржилася у поліцію, що у виховательки – куплені дипломи вишу. Оскільки це довести не вдалося, знайшла іншу причину звільнити виховательку, яка якраз вийшла з декретної відпустки – за аморальну поведінку, зокрема, за фото у соцмережах Фейсбук та Інстаграм. Але вихователька змогла у суді довести, що звільнили її безпідставно.

Віта Черешньовська розповіла, що фото, за які її звільняли з роботи, були з відпочинку:

Одна фотографія, яку вони приносили в суд, це ми з чоловіком на носі корабля: я в купальнику і в довгому чорному халатику-парео.

 

Наступна фотографія – це я в басейні цілую чоловіка свого, хоча сказали, що це - взагалі не мій чоловік.

 

Наступна фотографія - де я в платті червоному з келихом вина на Новий рік в ресторані.    

Віта Черешньовська поновилася на роботі. Однак її завідувачка повторно звільнила і знову ж за аморальну поведінку. Тож звільнена знову збирається позиватися.

Завідувачка дитсадка Лариса Музика спілкуватися з журналістом Радіо Трек на цю тему відмовилася. Сказала наступне:

Вибачте, але мені здається, що у Вас посада не відповідає тому, щоб розглядати такі питання. Для цього є суд, для цього є певні органи. Дякую Вам за увагу, - і поклала слухавку. 

Одне з фото, через яке виховательку Віту Черешньовську звільнили з роботи. Інші фото, які завідувачка дитсадка приносила у суд, вона видалила з соцмереж.

А начальник обласного управління освіти Григорій Таргонський прокоментував це так: 

По-перше, треба дивитися, які то фото, і наскільки вони моральні чи неморальні. Я - не та інстанція, яка робить такі висновки. Але те, що моральність працівників педагогічних має бути, моральних принципів необхідно дотримуватися – це прописано у законодавстві і це – однозначно. А наскільки моральні чи неморальні, в купальниках чи без фото – визначають інші органи, ось в цьому випадку – суд. Він вирішив, що наказ про звільнення, очевидно, був виданий з порушенням, раз зобов'язав виховательку поновити.

Григорій Таргонський також зауважив, що таке, щоб педагогів звільняли з роботи через фото у соцмережах, на Рівненщині – вперше.  

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень