У Рівному додасться два дитсадки

Їх утворять на місці навчально-виховних комплексів, які об’єднували дошкільні групи та початкові класи

Найперше, це торкнеться НВК №37, що на вулиці Йосипа Драганчука, 12. Для здійснення реорганізації тут щороку набирали на один перший клас менше і натомість створювали дитсадківські групи. Врешті, цього року випустили останній клас початківців і з 1 вересня наберуть додаткову групу дошкільнят. Заступник начальника міського управління освіти Катерина Сичик розповіла, скільки місць для дітей це створить:

Якщо говорити за нормами, то це - небагато. Бо за нормами Міносвіти, ясельна група - це 15 дітей, а дошкільна - 20 дітей. Але, враховуючи досвід, що не всі ходять, і що це – не ясельна група має бути, 30 дітей вдасться набрати до цього дошкільного закладу.

За словами Катерини Сичик, за кілька років остаточна реорганізація відбудеться і в НВК № 1, що на вулиці Княгні Ольги, 1. Адже там її розпочали пізніше і тільки другий рік, як почали скорочувати кількість перших класів.

До речі, торік на відкриття додаткових дошкільних груп  в НВК №37 з міського бюджету витратили 500 тисяч гривень, в НВК №1 - 200 тисяч. За них обладнали спальні, ігрові, придбали обладнання тощо. Такі ж суми передбачені і на цей рік.

Відкриття додаткових груп у цих закладах додасть загалом 60 місць для дошкільнят. А обидва дитсадки зможуть загалом прийняти 240 дітей.

Нагадаємо, що нині у Рівному на 100 місць у дитсадках припадає 129 дітей. Це на три дитини менше, ніж торік.

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень