На Рівненщині шахраї продовжують видавати себе за правоохоронців

Невідомі ошукали пенсіонерку на 2 тисячі доларів та 8 тисяч гривень

Мешканка Квасилова за «звільнення» сина з поліції віддала шахраям дві тисячі доларів США та вісім тисяч гривень.

Трапилося це напередодні, 8 березня, повідомляють правоохоронці.

«Дзвінок стаціонарного телефону в будинку 79-річної жінки пролунав учора близько десятої години ранку. У слухавці чоловічий голос, який вона сприйняла як синів, благав її допомогти, бо він побитий і зараз у поліції. Однак при цьому одразу заспокоїв, що все можна залагодити фінансово. Жінка була впевнена, що спілкувалася зі своєю дитиною, тож не вагаючись виконувала все, що їй говорили», – зазначає відділ комунікації Нацполіції Рівненщини.

Конкретної суми за «порятунок» шахраї не називали, тож пенсіонерка зібрала всі заощадження: вісім тисяч гривень та дві тисячі доларів США. Невдовзі до будинку під’їхало таксі, водію якого вона і віддала всі кошти.

Заспокоївшись, жінка зателефонувала синові, аби упевнитись, що з ним усе гаразд. Виявилося, що чоловік на роботі й нічого про своє «звільнення» з поліції не знає. Зрозумівши, що її ошукали, пенсіонерка звернулась за допомогою до правоохоронців.

За фактом шахрайства відкрили кримінальне провадження. Поліцейські застерігають громадян, особливо людей похилого віку, не робити поспішних вчинків. У подібних ситуаціях зателефонуйте до родича, який начебто потрапив у біду, аби упевнитись, чи з ним усе гаразд. А у разі отримання сумнівної інформації одразу телефонуйте до поліції за номером 102.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень