На Рівненщині неповнолітній намагався вкрасти скутер із монастиря

Юнак із благополучної сім’ї, минулого року він закінчив школу

Зловмисник пошкодив вхідні двері та розбив скло у гаражі на території Свято-Покровського чоловічого монастиря у селі Хотин Березнівського району.

Про це поліцейських повідомив настоятель.

Зловмисником виявився неповнолітній місцевий житель. Юнак минулого року закінчив школу і наразі постійного заняття не мав.

«Хлопець правоохоронцям в усьому зізнався та розповів, що того вечора він на території монастиря розбив віконне скло у гаражі, проник усередину та хотів викрасти скутер марки «Porsche super sport». Однак, намагаючись його завести, виявив, що бак порожній. Довго не роздумуючи, 17-річний хлопець вирішив злити пальне із «УАЗу», який стояв поряд. Утім, свій злочинний намір не довів до кінця, бо, почувши сторонні звуки, злякався та втік з місця злочину», – повідомляє Нацполіція Рівненщини.

Що підштовхнуло парубка переступити Закон, пояснити не може, адже сам він із благополучної сім’ї.

За фактом незакінченого замаху на незаконне заволодіння транспортним засобом, поєднаного з проникненням у приміщення, відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 15, частиною 2 статті 289 Кримінального кодексу України. Зловмиснику повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення. Поліцейські перевіряють неповнолітнього зловмисника на причетність до скоєння інших злочинів.

У ході досудового розслідування правоохоронці з’ясували, що у свої 17 хлопець уже притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення крадіжки грошей у цьому ж селі. Утім, тоді відбувся лише умовним терміном. Яке понесе покарання за скоєне цього разу – вирішить Феміда. Відповідно до санкції статті йому загрожує до десяти років позбавлення волі.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень