ID-картки на Рівненщині поки не видають

Прийом документів розпочали у тестовому режимі

Відсьогодні, 11 січня, Державна міграційна служба Рівненської області розпочала прийом заяв на отримання ID-карток –паспорта громадянина України нового зразка з безконтактним електронним носієм.

Оформлення та видачу документів здійснюватимуть територіальні підрозділи Управління міграційної служби. Оформити документи нового зразка можна у містах Дубно, Рокитне, Кузнецовськ, Сарни, Березне, Дубровиця та в місті Рівне.

Головний спеціаліст у зв’язках із громадськістю та ЗМІ обласної ДМС Людмила Пшебільська закликає мешканців Рівненщини не поспішати з оформлення нових ID-карток:

– Обов’язкової заміни паспорта громадянина України, який є зараз, на документ нового зразка не передбачено. І тому громадянам не варто поспішати із отриманням ID-карток. Варто сказати, що документуватимуться новим документом поки що лише громадяни 16-річного віку. Документуватимуться вони безкоштовно. 

 

Додамо, що прийом документів розпочався у тестовому режимі. У тих територіальних підрозділах, де наразі немає обладнання, але в подальшому планують його встановити, громадянам тимчасово видаватимуть паспорти старого зразка у вигляді книжечки.

Зауважимо, що для оформлення ID-картки 16-річним особам потрібно звернутися до Управління ДМС за місцем проживання та надати лише свідоцтво про народження. 

На чіп, який буде містити новий паспорт можна буде нанести – відцифроване обличчя, електронний підпис, відбитки пальців, місце реєстрації та інші дані за бажанням громадянина. Перша картка буде видаватися за місцем реєстрації, або за місцем попередньої приписки. Наступні, можна буде отримати в будь-якому відділі видачі карток. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень