На Житомирщині затримали банду катів, до якої входив депутат: ЗМІ назвали його ім'я (ФОТО)

Він пов'язаний з Ляшком

СБУ депутата міської ради Коростишева Житомирської області, який входив до складу злочинної організації. Зловмисники вимагали з людей гроші під вигаданими приводами.

Як повідомляє пресцентр СБУ, правоохоронці встановили понад 30 сімей, які постраждали від рук рекетирів. У разі відмови злочинцям викрадали своїх жертв та відвозили їх до спеціально облаштованих катівень у місті.

За даними СБУ, серед потерпілих був військовослужбовець ЗСУ. Його вагітну дружину фігуранти погрожували покалічити, а потім вбити, якщо воїн не передасть їм 190 тис. грн.

У ході оперативних дій у серпні та вересні цього року правоохоронці затримали «на гарячому» 10 учасників злочинної організації. У тому числі було затримано її ватажка так званого «смотрящого» за Коростишевом.

Також встановлена причетність до діяльності кримінального угруповання чинного депутата міськради, який раніше обіймав посаду віцемера міста. За даними слідства, він разом з іншими учасниками банди викрадав місцевих жителів та «вибивав» з них гроші.

Слідством встановлено, що після численних тортур над своїми жертвами фігурант змушував їх приносити «відкупні» до приміщення міськради.

 

Крім того, посилаючись на власні «зв’язки» у різних держустановах, він «застерігав» потерпілих від звернень до правоохоронних органів.

Співробітники СБУ задокументували злочинну діяльність депутата і затримали його.

Слід зазначити, що СБУ не називає ім'я затриманого депутата. Проте, за даними ЗМІ, мова йде про обраного від Радикальної партії Олега Ляшка депутата Коростишівської міськради Михайла Лукомського.

Як повідомляє прокуратура Житомирської області, депутат у січні 2018 року разом із місцевим жителем безпідставно звинуватили двох місцевих мешканців у злочині, який ті не скоювали, у багажнику авто вивезли їх до затопленого кар’єру, наказали роздягнутися, побили та змусили визнати вину.

Після цього погрожували батькам потерпілих та вимагали у них «відкуп» — сплатити по 2000 доларів США.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень