На ринках її повно: в Україні заборонено продавати черемшу навіть з городу  

Штраф до понад 3650 гривень

Продавців черемші можуть оштрафувати. Розмір санкцій складає від 1700 до 3650 грн  і не залежить від того, чи продають вони лісову зелень, чи вирощену на власних городах.

Черемша внесена до Червоної книги, і саме тому її реалізація жорстко контролюється та карається.

Оскільки черемша – рослина червонокнижна, то за її продаж загрожує штраф від 1700 до 3650 грн. Якщо людину затримали в лісі, коли вона зривала черемшу, тоді штраф від 510 до 850 грн, але додатково 62 грн за кожну цибулину за відшкодування збитків. 

 

Аби зберегти цю рослину, проводять спеціальні рейди працівники поліції, ми, як екоінспекція, та управління лісового господарства. От зараз черемша уже почала з’являтись, то плануємо такі рейди найближчим часом, - каже начальник відділу державного екологічного нагляду (контролю) природно-заповідного фонду лісів та рослинного світу Держекоінспекції у Львівській області Богдан Катюбін. 

Домашня черемша зазвичай має світліший колір, ніж лісова, але й часниковий смак у неї не такий насичений.

Люди почали вирощувати на городах, так само як проліски й шафран. Але у законі немає винятків: де б ти її не виростив, продавати не можна. Росте на городі – нехай росте, а зривати та продавати не можна. Штраф буде такий самий, як за лісову, – каже Богдан Катюбін.  

 

Джерело: Еспресо

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень