Фахівець із Рівного назвав можливу причину отруєння дітей у Черкасах

На його думку, діти могли отруїтися тетраетилсвинцем

Фото з Фейсбук Миколи Чечоткіна

Тетраетилсвинець – це заборонена отруйна сполука, яку використовували як присадку до моторного палива для підвищення його октанового числа (октанове число - це здатність протистояти самозайманню). Інакше кажучи, з її допомогою, приміром, з бензину А-92 можна зробити бензин А-95.

На думку про отруєння тетраетилсвинцем керівника Рівненського обласного лабораторного центру Романа Сафонова наштовхнуло те, що поруч зі школою у Черкасах розташовується автобат зі значною кількістю автоцистерн із пальним. Тож він пояснює:

Не виключено, що там були певні маніпуляції з підвищенням октанового числа бензину. Не виключено, що був розлив. А відповідно до прогнозу погоди, вітер був – якраз у сторону шкільної лінійки. Тетраетилсвинець - це досить високолетюча речовина. 26 градусів тепла було. А випаровування цієї речовини відбувається досить швидко при кімнатній температурі. І наслідок – отруєння, яке досить схоже на алкогольне.  

За словами Романа Сафонова, така симптоматика, яка була у черкаських школярів -  це головний біль, нудота, блювання, запаморочення – характерні для отруєння тетраетилсвинцем. Окрім цього, Роман Сафонов додав:

Я спілкувався з колегою черкаським. Він повідомив, що вони знайшли свинець у ґрунті, що може підтверджувати цю версію. Звісно, не виключено, що свинець міг накопичуватися тривалий час під хронічною дією будь-яких маніпуляцій з паливно-мастильними матеріалами. Але, як на мене, версія, яку я озвучив, підтверджується тим, що концентрація того ж самого свинцю в ґрунті досить швидко з кожним днем зменшується.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Теги: отруєнння
Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень