Трагедія в Ізмаїлі: Рівненщина теж не застрахована

Ситуація із масовим отруєнням брудною водою людей в Ізмаїлі Одеської області може повторитися й на Рівненщині.

Таку можливість через застарілість водогону не виключає завідувач епідвідділом Рівненського обласного лабораторного центру Віктор Мороз.

Він нагадує, що подібна ситуація із масовим отруєнням людей, але у менших масштабах, трапилася у січні торік у селі Оженин Острозького району. Тоді також у комунальну водопровідну мережу потрапили стічні води, а до медиків звернулися 20 хворих, серед яких 15 дітей.

Чому на Рівненщині люди можуть отруїтися питною водою, говорить Віктор Мороз:

– Самі водопровідні труби вже старі і вони потребують заміни. І тому все старе рано чи пізно виходить з ладу, і така ситуація сталася в Ізмаїлі.

 

Я сподіваюся, що у Рівному такого не буде, але, можливо, у таких маленьких сільських водопроводах все може бути.

 

Труби ідуть у землі. Якщо якесь підтоплення, підсмоктування, якась маленька тріщина в цій трубі, вона може підсмоктувати завдяки різниці тиску, вона може підсмоктувати ці ґрунтові води, наприклад, і може попасти такий вірус у водопровідну мережу. 

Нагадаємо, кількість хворих в Ізмаїлі Одеської області від початку спалаху кишкової інфекції зросла до 555 громадян.

Водночас на Рівненщині з початку року на ротавірус захворіли 219 осіб, а гострі кишкові інфекції діагностували у 148 мешканців нашої області. У Держсаепідслужбі Рівненщини кажуть, що ці показники менші, ніж за цей же період торік (на 32% менше хворих на ротаввірус та на 20% менше на ГКІ), однак наголошують, що пік захворюваності на кишкові віруси припадає саме на літо, тому така динаміка може змінитися.

Також Віктор Мороз наголошує, що найбільше до кишкових вірусів чутливі діти і рекомендує усім людям дотримуватися правил особистої гігієни, частіше мити руки, особливо після відвідування туалету; мити овочі і фрукти тощо.

Читайте також: «У Рівному продовжує зростати кількість хворих на сальмонельоз та гострі кишкові інфекції».

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень