Мобілізованим більше не платитимуть середню зарплату — новий Закон

Його ухвалила ВР і ще має підписати Президент

У законі щодо оптимізації трудових відносин, який нещодавно ухвалила Верховна Рада і який направили на підпис президенту, не передбачено збереження середньої зарплатні та щорічних відпусток за працівниками, які були мобілізовані під час особливого періоду.

У разі ухвалення цього Закону президентом, за такими працівниками зберігатиметься лише робота і посада.

Зміни передбачають, що зберігається робота і посада, тобто працівник зможе повернутися на своє робоче місце після служби, але роботодавець більше не сплачуватиме йому середній заробіток під час призову. Це для військових, які вже служать і тих, які будуть служити у майбутньому, — цитує «Німецька хвиля» адвокатку з трудового права Ганну Лисенко.

Водночас грошове забезпечення, яке виплачує військовослужбовцям держава, залишається.

Одна зі співавторок документу — «слуга народу» Галина Третякова — заявляла, що практика, коли роботодавець продовжував платити зарплатню й після мобілізації, виникла у 2014 році. За її словами, наразі мобілізований військовослужбовець отримує 30 тис. грн грошового забезпечення, а якщо він бере участь у активних бойових діях, то й 100 тис. грн на місяць.

Джерело: ФАКТИ

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень