У бурштиновому селі на Рівненщині, де 300 пологів за рік, хочуть закрити пологове відділення

Громада села – проти

Так мешканці Березового відстоювали бурштинові копанки у травні 2014 року ( фото "Рівне вечірнє")

У  селі Березове Роктинівського району діє відділення Рокитнівської районної лікарні, зокрема, це пологове та терапевтичне відділення, а також амбулаторія. У пологовому відділенні у Березовому, кажуть мешканці села, щороку приймають близько 300 пологів. Втім, з метою зменшення витрат на утримання медицини вирішено провести оптимізацію і відділення лікарні у Березовому закрити. Громада села, щоб запобігти цьому, прислала своїх представників на прийом до заступника голови Рівненської облдержадміністрації Світлани Богатирчук-Кривко.

Подробиці розповідає Світлана Богатирчук-Кривко:

Звичайно, коли ми говоримо за оптимізацію, це не означає, що з Києва хтось там написав скільки ліжок треба скоротити в тому чи іншому районі. Рекомендровано, наприклад, такий-то відсоток, а вже кожна рада приймає рішення, зважаючи на ситуацію в своєму районі. Отак сталося і в Рокитнівському районі. Їм запропонували провести оптимізацію. Ну, десь вони не врахували думку громади. І я вважаю, що дійсно там велика народжуваність у Рокитнівському районі. І, мабуть, треба районній раді подумати, як вийти з цієї ситуації.  

Світлана Богатирчук-Кривко каже, що облдержадміністрація буде угоджувати це питання з Рокитнівською районою радою, бо головне зробити так, щоб людям було зручно. А не показати цифру. 

Тим часом, амбулаторію у Березовому, за словами Світлани Богатирчук-Кривко, навпаки розвиватимуть. Її включили у проект Світового банку.  Тож в амбулаторії зроблять ремонт, закуплять обладнання і вже наступного року куплять автомобіль швидкої допомоги. 

До речі, біля Березового розташовані бурштинові родовища. І його мешканці тут займаються нелегальним видобутком бурштину. Через бурштин березовці не раз влаштовували бійки зі стріляниною з мешканцями сусідніх сіл, які зупиняти доводилося правоохоронцям. Тож владі, вочевидь, потрібно остерігатися, щоб мешканці Березового не відстоювали з кулаками і зброєю і своє право на надання меддопомоги у рідному селі. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень