Хворих на коронавірус на Рівненщині забезпечують киснем

Підключають для цього у лікарнях кисневі точки

У всіх медзакладах Рівненщини, які лікують хворих на коронавірус, підключають кисневі точки. Виготовляють для цього проєктно-кошторисну документацію.

Начальник облуправління охорони здоров'я Рівненщини Олег Вівсянник розповів:

У чотирьох медзакладах, які вже таку документацію виготовили, цього тижня продовжать підключати кисневі точки за рахунок коштів субвенції з держбюджету, яку область отримала в розмірі 9 млн 290 тисяч гривень.

 

Також з Рівненської ОДА направили лист до Міністерства охорони здоров’я щодо додаткового фінансування забезпечення лікарень киснем в межах 14 млн 600 тисяч гривень.

Щодо високопотокових препаратів і систем, які можуть надавати кисень пацієнтам при більш важких формах пневмонії, то, запевнив Олег Вівсянник, такі можливості є у всіх медзакладах, які мають сучасні наркозно-дихальні апарати і можуть використовувати вископотокові можливості кисневих точок. Найбільше таких точок у центральній міській лікарні Рівного.

Згідно з медичними стандартами, в середньому на одного пацієнта використовують 9-11 літрів кисню на хвилину.  

Окрім цього, Рівненська ОДА, за словами Олега Вівсянника, веде зараз переговори про можливість використання у лікувальних цілях кисню, який виготовляє підприємство «Рівнеазот».

Керівництву підприємства направили медико-технічну характеристику кисню, який має використовуватися у медзакладах. Нині очікують її вивчення, аналізу та висновків про можливість використання кисню у лікарнях.

Далі стоятиме питання про отримання «Рівнеазотом» ліцензії на виготовлення медичного кисню.  

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень