«Можливо, пора викорінювати це рабство?», - рівняни про піднесення короваїв начальству

Зустріч голови Рівненської облдержадміністрації Олексія Муляренка та депутата Верховної Ради Василя Яніцького керівництвом Зарічненського району викликала бурхливу дискусію серед мешканців Рівненщини

Зокрема, вони у соцмережі Фейсбук обурювалися церемонії вручення гостям короваю жінкою в українському віночку. А звернув на це увагу рівненський журналіст та викладач Острозької академії Віталій Голубєв:  

2016 рік. РОБОЧА поїздка голови Рівненської ОДА і нардепа-мажоритарника в один із районів Рівненщини. Впевнений, що ні Олексій Муляренко, ні Василь Яніцький, ні також присутній на фото Сергій Мініч такої зустрічі не замовляли. Значить це "ініціатива знизу", від керівників Зарічненського району. Люди, звідки у вас цей совок в голові, ця рабська запопадлива психологія? Державні менеджери - голова ОДА і нардеп - приїхали по роботі - обговорити будівництво шкіл, реконструцію лікарні і т.д. Ті, хто придумує цей маразм - ви взагалі чули, що за останні роки щось змінилось у країні? Чи Янукович - це максимум, на що ви заслуговуєте зі своїм рабством у крові? Можливо, пора видати спеціальне розпорядження голови облдержадміністрації про скасування цих нікому не потрібних церемоній?

Прес-секретар голови Рівненської облдержадміністрації Сергій Мініч відреагував на це словами:

Сергій МінічСергій Мініч Були випадки коли ми намагалися скасувати різного роду церемонії, але нам казали "ну в нас так прийнято, люди образяться" і т.д. і т.п.

На це Віталій Голубєв зауважив, що отже людям у районній владі немає що робити, не завантажили їх роботою.

Але Сергія Мініча захистив голова облдержадміністрації Олексій Муляренко:

Олексій Муляренко Навіщо людей ображати?
Ви краще пригадайте коли останній раз голова ОДА був у Зарічнянському районі.
А зустрічати гостей з хлібом-сіллю - це давня Українська традиція!
І так само зустрічають на Луганщині або інших територіях!
Так, дійсно ми не замовляли це і я не прихильником так робити постійно, але і сварити, а тим більше ображати людей за це я не буду!
І Вам не раджу!

Втім, користувачі соцмережі не вгавали:

Григорій ДухановГригорій Духанов Брехня, ніколи так прийнято не було для простої робочої поіздки. Це нововведення якесь. Таке бувало, коли на якісь урочистості запрошували керівництво області, і то не завжди.

Demchik OlexandrDemchik Olexandr Я хотів Вас запитати, коли Ви не були головою ОДА, то так само Вас зустрічали в районах? Чи люди ображались, коли Вас, НЕ ГОЛОВУ ОДА, так помпезно не зустрічали? Як Ви не можете зрозуміти - це зустрічали не Олексія Муляренко, а ГОЛОВУ ОДА - ЧИ-НОВ-НИ-КА!!! Погодьтесь, це не одне і те саме! За таке Вам не образливо?

Yuliia Yakymiv Невже Ви дійсно вважаєте, що ці зустрічі щирі!? Ця гостинність - така ж штучна, як оці пластикові віночки на тіточці. А хліб Ви куштували? Окрім того, в цій фотці я вбачаю виражені прояви порушення професійної етики: 1) хто ця дівчина?Якщо це спеціально виділена людина - яка її посада? Якщо це окрема посада - "підношувач хліба - солі" - чи це не є це розбазарюванням бюджетних коштів? 2) Якщо це працівниця райдержадміністрації - це порушення службової етики. І я щось не пригадую в жодній посадовій інструкції пункту про участь персоналу у подібних церемоніях. Тобто, це зловживання службовим становищем, або неетична поведінка держслужбовців, як мінімум 3) Якщо це просто стороння людина, що не змогла стримати відчуттів при виді голови ОДА, то чи перевіряли її на предмет віночка, коровая та іншого? І чи не доречно тоді було б охороні попрохати її зняти кожуха, бо там можна заховати, що завгодно?

Михайло Маринич Показник відсутності змін

Zurab Kantariya За совок у 21 столітті треба гнати з райдержадміністрації начальника

Andrey Pereskokov Аххахаха)) Мне интересно эти руководители так же встречают тех, кто на них работает?)))

Сергій ГоловаСергій Голова Це означає, що рідко їздять... Кажу так впевнено бо знаю як це відбувається у нас у районі... Голова райдержадміністрації такі поїздки робить регулярно і проходять вони дійсно у робочому режимі без ось цього "совка"

Іван МельникІван Мельник Тяжка робота у високих чиновників. Не так вже й легко ці стрічки перерізати, хліб із сіллю приймати. Так втомлює. Але робочий час спливає, як у війську: солдат спить, а служба йде.

Zurab KantariyaZurab Kantariya А ця жінка, яка безпосередньо вручає хліб, робить це в робочий час? Їй за це з бюджету платять гроші?

Sasha ShevchukSasha Shevchuk І ще й за хліб, мабуть, із бюджету заплатили! ))

Про те, як відреагувала влада Зарічненського району на обурення мешканців області, читайте у публікації "Бюджет району не постраждав", - влада Зарічненського району про коровай очільнику області

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень