Кого із ухилянтів першочергово повернуть із-за кордону? Відомі подробиці

Процедура буде складною

Верховна Рада України готує до ухвалення законопроєкт щодо примусового повернення до країни всіх чоловіків, які втекли за кордон ховатись від загальної мобілізації.

Першими повернуть українських топ-корупціонерів. Згодом черга надійде і до тих, хто переховується за кордоном від мобілізації. Про це повідомив глава Мін'юсту Денис Малюська в етері телемарафону. 

За його словами, суди за кордоном відмовляють в екстрадиції через бойові дії в Україні та вимагатимуть чітко обґрунтувати, для чого необхідно повернути українця додому.

- У країнах Європи, де здебільшого перебувають наші топ-злочинці, суди дуже обережно відносяться до питання екстрадиції, зокрема у зв'язку з тим, що у нас триває війна.

 

Їхні адвокати наголошують на тому, що передавати в Україну, екстрадувати таких персонажів буде вкрай-вкрай небезпечно, - зазначив Малюська.

Однак міністр наголосив, що в України вже є план дій, як на це зреагувати. 

- Зараз у ВР є спеціальний закон, який забезпечить окремий режим тримання для тих, кого екстрадують в війну, щоби забезпечити додаткові заходи їхньої безпеки...

 

Після того, як ми адаптуємо, налаштуємо нашу систему на прийом екстрадованих під час війни, безумовно показники поліпшаться, – додав він. 

Він уточнив, що для повернення інших категорій громадян, а не топ-корупціонерів, необхідно виконати декілька умов.

- Спочатку підуть топи, які вкрали найбільше - їх ми спробуємо екстрадувати в першу чергу, а «середня риба» та інші персонажі підуть пізніше трішки, - пояснив Малюська.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень