«Класні сходи у зоопарку». Ковальчук про проєкти у Рівному (ФОТО/АУДІО)

Які реалізовуються й будуть втілені у місті

Гостем програми «Відкритий мікрофон» в ефірі Радіо Трек у четвер став народний депутат «Слуги Народу» від Рівного – Олександр Ковальчук.

Ми зачепили тему проєктів, які нині втілюють у життя у Рівному за кошти так званого «соцеконому». Це фінансування, яке народний депутат може залучити на соціально-економічний розвиток свого округу. 

Олександр Ковальчук у 2020-му залучив у місто 10 мільйонів гривень.

Як пояснив нардеп, це державні кошти, незахищена стаття витрат. Тобто з бюджету їх могли й не виділити. Але Олександр Ковальчук з командою аргументували необхідність фінансування п’яти об’єктів у місті.

Так, частину з них було спрямовано на ремонт пральні у дитячому садочку №11 на вул. Дорошенка.

Пральня двоповерхова, у закладі була дуже застарілою. Зараз тут роблять сучасний ремонт, з сучасними пральними машинами, сушарками, спеціальною вентиляційною системою. Ремонтні роботи ще тривають, проте проєкт уже на фінішній прямій, - розповів Олександр Ковальчук.

Відомо, що частину фінансування було спрямовано й на Рівненський зоопарк. Тут, зокрема, облаштували сходи з пандусами. Роботи уже на фінішній прямій, адже йдеться одразу про дві точку у зоопарку – одні сходи розташовані практично на вході, а інші біля вольєра з тапіром й сервалом.

Сходи реально круті! Я дуже радий, що кошти вдалося спрямувати на такі реальні речі, якими будуть користуватися тисячі рівнян, наші діти. Це робить наш зоопарк ще більш привабливим для туристів, а перебування там – комфортним, - каже Олександр Ковальчук.

Крім того, у межах фінансування вдалося придбати ендоскопічне обладнання для дитячої обласної лікарні, пересувний рентген-апарат для центральної міської лікарні Рівного й практично половина від усього «соцеконому» спрямована на будівництво дитячого садочка на вулиці Коновальця у Рівному.  Як пояснює Олександр Ковальчук, такий розподіл коштів - це не тільки його особиста ініціатива, а спільне рішення з командою однодумців, яка постійно працює у Рівному.

Народний депутат зазначив, що за оптимістичними прогнозами наступного року у місто вдасться залучити більше грошей.

Йдеться навіть про 30 мільйонів гривень. Нині команда Ковальчука уже має бачення, куди саме їх необхідно спрямувати, проте щодо конкретних цілей наразі анонсують конкурс, до якого зможуть долучитися рівняни, аби обрати об’єкт, який сприятиме створенню нових можливостей.

Також Олександр Ковальчук розповів, що днями відвідав і будівництво Північної об'їзної Рівного. Одна з черг будівництва цього надважливого для міста об'єкта буде завершена до кінця грудня. А коли дорогу відкриють, це суттєво розвантажить потік транспорту через обласний центр.   

Олександр Ковальчук в ефірі Радіо Трек зазначив, що співпрацюватиме з депутатами міської й обласної ради щодо будь-яких питань, якщо вони будуть конструктивними й сприятимуть розвитку Рівного.  

Ми говорили про медицину й бюджет 2021 року, нові законодавчі ініціативи й реалії буття у період пандемії - про все це слухайте у нашому інтерв'ю. 

Радіо Трек · Відкритий Мікрофон - Олександр Ковальчук

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень