Кількість отримувачів субсидій в Україні зменшиться вже в травні

Зменшиться і розмір самих субсидій

Із завершенням опалювального сезону зменшуються витрати на оплату житлово-комунальних послуг. Тож і кількість тих, хто потребує допомоги від держави, зменшується.

Якщо людина отримує субсидію в міжопалювальний сезон, то на опалювальний сезон субсидія надається автоматично. Якщо у міжопалювальний період субсидію сім'я не отримувала, то можливість отримання пільг у майбутній зимовий період треба перевірити.

Якщо людина не отримує субсидію в міжопалювальний сезон, тоді їй потрібно буде з 1 вересня підійти до відділення Пенсійного фонду, щоб там зробили розрахунок, чи може ця людина в опалювальний сезон розраховувати на отримання субсидій, - розповів голова спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко.

Нагадаємо, у лютого 2023 року українці отримують виключно монетизовану субсидію і самі оплачують комунальні послуги. Кошти надходять на рахунок у банку який споживачі комунальних послуг надали у Пенсійний Фонд. Якщо такого рахунку немає, кошти приходитимуть в Ощадбанк, де все одно доведеться відкрити рахунок.

У лютому субсидіями в Україні користувалися 2,3 млн сімей.

Джерело: UNIAN

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень