Весною зростуть тарифи на комунальні послуги. Це неминуче

Адже не на всі тарифи поширюється урядовий мораторій

Тарифи на опалення, гарячу воду та газ – захищені дією урядового мораторію. Йдеться про заборону на підняття цих тарифів на час воєнного стану, та ще шість місяців після його завершення.

Проте тарифи, на які не поширюється дія мораторію, можуть зрости уже весною.

З початком Нового року подорожчала електроенергія для промисловості. Весною, коли збіжить термін дії занижених цін, тарифи можуть підняти й для побутових споживачів, якщо регулятор не залишить їх на колишньому рівні.

Нагадаємо, що після завершення опалювального сезону 2022-2023 подорожчає також газ для населення, впевнений голова податкового комітету Данило Гетьманцев. На його переконання, нинішній тариф на газ занадто низькій. Переглядатимуть ціни на газ до завершення війни у квітні цього року. Ну а після зняття воєнного стану та скасування мораторію неминуче суттєво зростуть всі інші тарифи.

На думку експертів, у першу чергу злетять тарифи на воду та електроенергію.

За інформацією Держстату, житлово-комунальні послуги для населення подорожчали на 4,3%. Найбільше додала у вартості каналізація — 14,9%, водопостачання — 12%, утримання та ремонт житла — близько 24%.

Джерело: На пенсії 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень