Кількадесят підприємців роками безпідставно платять за оренду місць на рівненському ринку?

Такі підозри у них виникли лише нещодавно

Йдеться про центральний продуктовий ринок.

А саме – про ринок «Моріон».

Фото з матеріалу сайту "Наші гроші"

Нагадаємо, як уже писав сайт Радіо Трек, на розгляд бюджетної комісії винесено питання про включення земельної ділянки поблизу ТЦ «Моріон» до переліку ділянок, які можна продати з аукціону – для будівництва та обслуговування будівель торгівлі.  

Щоб з’ясувати, про яку саме ділянку йдеться – торговці прийшли на засідання бюджетної комісії.

Утім, заступник начальника міського управління держземагенства Іван Очередько ані адреси цієї ділянки, ані її кадастрового номера назвати не зміг. Каже, ці дані земельна ділянка отримає лише у процесі підготовки проекту рішення про винесення на аукціон.

Разом з тим, він показав графічне зображення розташування цієї ділянки.

І підприємці впізнали там свої робочі місця.

Оскільки на аукціон можуть виносити лише вільні земельні ділянки, у людей постало питання - за що вони майже 20 років платять оренду, говорить один з представників підприємців Володимир Рикун:

Зліва на право - підприємці з ринку "Моріон". Шостий зліва - Володимир Рикун - поряд із заступником начальника міського управління держземагенства Іваном Очередьком.

- Це адреса юридична – вулиця Шевченка, 7, за лазнею. Тоді скажіть мені, будь ласка, за яких умов вона здається в оренду і там є ринок «Моріон»? Як вона може бути вільна? Наші кіоски там стоять! Там близько 100 кіосків стоїть, «черепашок», які мають 2 кв. м. Вже з 2000-го року ми платимо оренду.

У разі, якщо підозри підприємців підтвердяться – цією справою має зайнятися прокуратура.

Аби з’ясувати межі цієї земельної ділянки, депутати бюджетної комісії вирішили у середу виїхати на місце і там провести виїзне засідання.

Як повідомив голова бюджетної комісії Олег Карпяк, підставою винесення земельної ділянки на аукціон є заява Ігоря Свистуна, який є співвласником ринку «Моріон».  

Те, що це вільна земельна ділянка, підтверджував Радіо Трек і начальник міського управління земельних відносин Сергій Таргоній.

У інтерв’ю Радіо Трек він розповів, що

земельна ділянка площею 132 кв. м. перебуває у землях запасу. Вона розміщена в самому кінці ринку «Моріон», вже виходить до дворів будинку.

Найімовірніше, йдеться про територію за Будинком побуту і лазнею - майже впритул до багатоповерхівки. Фото з гугл-карт

Нагадаємо, Ігор Свистун заявив підприємцям про здорожчання оренди на ринку «Моріон» з 1 липня - до 1,5-2 тисяч на місяць. 

Раніше у коментарі Радіо Трек Ігор Свистун пояснив, що ринок не приносить прибутку, тому його немає на що утримувати.

Через підвищення вартості оренди майже вдвічі підприємці пікетували приміщення міськвиконкому. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень