На рівненському ринку піднімають вартість оренди

Торговці готові вдаватися до радикальних дій аби завадити цьому

 Торговці ринку «Моріон» у Рівному готові вдаватися до радикальних дій. На акції протесту їх підбурює чергове підняття оренди за торгові місця. Як пояснила нам голова громадської організації «Ринок-Захист», яка опікується підприємцями з «Моріону» Любов Яганова, минулого року головним орендарем рику став Ігор Свистун, і він підняв варітьсь оренди металевого контейнера, який використовують як  торгове місце на 25%.

Сума яку підприємці мали сплачувати на місяць тоді сягнула тисячі гривень. За ці гроші головний орендодавець обіцяв провести покращення умов для торгівлі. Втім, за словами Любові Яганової ніяких змін не відбулося, а у серпні оренда торговий місці зросте практично у два рази, до 2 – 2,5 тисяч гривень на місяць.

Він нам рік назад, як підняв вартість оренди, обіцяв що більше піднімати не буде. Але обіцяв що поставить нові кіоски, контейнери. Ми надіялися, коли він усе це зробить, після цього поставить більшу оренду. Це він нас попереджав, ми до цього були готові. Але, сталося так, що він піднімає оренду у два рази не виконавши свої обіцянки. Там немає електрики, там дуже погані дороги, там жах вилий стан, там протікає криша… Там дуже багато проблем.  Але усі ці проблеми на останній рік… не одна не вирішилася, - розповідає Любов Яганова.

За словами Любові Яганової за останній рік з ринку пішло близько третини торгуючих, нині їх кількість у різні періоди складає від 150 до 200 осіб. Практично всі з них підписали звернення до міської влади і навіть до прем’єр міністра Володимира Гройсмана, аби ті втрутилися і стали на захист малого бізнесу.

Підприємці, які торгують продуктами харчування на вулиці готові вдаватися до акцій протесту і радикальних заходів, що правда яких саме – поки не розповідають. Уже завтра має відбутися зустріч підприємців і головного орендаря землі Ігоря Свистуна, вона запланована на 16 годину.

Ми намагалися зв’язатися із Ігорем Свистуном, утім поки на телефонні дзвінки  він не відповідає.

До слова, за нашою інформацією на промисловому ринку на вулиці Замковій оренда металевого контейнера, складає в середньому 1000 гривень на місяць, більші контейнери розташовані ближче до входу у ринок коштують 1400 грн, а бутіки – до яких можна зайти, з дверима та світлом, залежно від площі коштують 3000 грн на місяць. Дещо менші ціни на оренду торгового місця на ринку «Дикого». 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень