Ігнат назвав разючу кількість далекобійних ракет, яку росія могла накопичити для атак на Україну

Якусь кількість ракет ворог тримає у Криму

Речник Повітряних сил України Юрій Ігнат
Речник Повітряних сил України Юрій Ігнат

Для атак України в зимовий період росія вже могла накопичити до 900 далекобійних високоточних ракет.

Так, кілька місяців вже немає таких обстрілів, як це було влітку. Якщо у підсумку рахувати, понад 100 ракет кожного літнього місяця приблизно використовувала. Вже в осінні місяці ті, що пройшли, таких інтенсивних обстрілів ракетами немає. Ми бачимо більше Х-59, Х-31. Але є теж Іскандер-М, Іскандер-К, – розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Впродовж осені країна-агресор використовувала для обстрілів України кілька десятків ракет на місяць.

Потужності Росії ГУР озвучувало. 100 ракет на місяць вони можуть виготовляти. Тому можна зробити певний математичний висновок, що 870 чи, може, навіть 900. Саме така кількість високоточних далекобійних, окрім авіаційних ракет (Х-59, Х-31, Х-35), а також Онікси, ракети С-300. Ми говоримо тільки про далекобійні ракети, – пояснив Ігнат.

З приводу заяви речниці Сил оборони півдня України Наталії Гуменюк щодо накопичення росією у Криму до 800 ракет, він сказав, що мова йшла про весь запас на території РФ та на окупованих територіях. Зокрема, він не відкидає, що якась кількість ракет може перебувати на півострові.

Джерело: ФАКТИ

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень