Винищувачі F-16 уже бували на злітних смугах України

І почувалися там цілком комфортно

Під час забезпечення охорони на Чемпіонаті Європи з футболу у 2012 винищувачі F-16 уже сідали на українські злітні смуги.

F-16 були на аеродромі «Миргород» Полтавської області, сідали на наші «злітки» і почувалися там, скажімо так, добре. І пілоти наші навіть мали можливість покерувати: брали ручку управління на себе уже в небі (там двомісний навчально-бойовий літак), — сказав речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

У 2018 році були навчання за участі таких літаків на аеродромі у місті Старокостянтинів Хмельницької області. Більшість військових аеродромів України мають штучну злітно-посадкову смугу, зроблену з бетонних плит, між якими є шви. Ці шви треба загладжувати, інженерно-аеродромна служба робить все, щоб смуга була рівною. За словами Ігната, якщо підготувати ці смуги, жодних проблем для F-16 в Україні не має бути.

Є ще проблема з F-16 з низько розташованим повітрозабірником, що може засмоктувати сторонні предмети, це теж небезпечно. За цим теж треба доглядати — тримати в чистоті та нормальному вигляді злітно-посадкову смугу, — сказав Ігнат.

Проте у попередні роки F-16 сідали фактично в мирній Україні. Сьогодні ще один виклик – як захистити техніку та людей від атак рф.

Сьогодні наша авіація — десятки літаків МіГ-29, Су-27, Су-25, Су-24 та інші — виконують завдання в небі щодня, і якось навчилися ми їх берегти — і людей, і техніку. На таких самих умовах будуть працювати й американські винищувачі, — сказав Ігнат.

 

Джерело: Громадське 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень