ЄС повертає «візи» для українців: що варто знати про терміни та оплату?

Хоч офіційно Система авторизації в’їзду в Європу не є візовою перевіркою, але дуже подібна до неї

Фото schengenvisainfo.com

Система авторизації в’їзду/виїзду у Європу (entry/exit system (EES) анонсувалася вже давно. Глобальна електронна система без штампів у паспорті мала бути запровадженою ще у 2021 році.

Вона полягає у проходженні біометрії – взяття відбитків пальців та обличчя (фото), оплату у 7 євро та онлайн-реєстрацію на визначеному сайті. Така перевірка дозволяє в’їзд до країн ЄС громадянам третіх країн, якими є українці, британці, американці, японці, новозеландці тощо.

Тобто, стосується насамперед тих, хто до запровадження системи міг без віз перебувати в ЄС протягом 90 днів.

Черговий запуск цієї нової біометричної системи планувався в травні 2023 року, потім у листопаді цього року,  але вкотре відкладений. Причина, як повідомляє видання The Independent, - неготовність бази даних, від якої вона залежить.

При цьому офіційне рішення про точну дату поки що очікується – воно буде оголошене в червні.

Але поки що наступною датою запуску системи вважається травень 2024 року. Втім, як зазначають експерти, є ймовірність, що це може статися пізніше - після літніх Олімпійських ігор, які мають пройти у Франції з 26 липня по 11 серпня.

Влада швидше за все забажає «запобігти хаосу в аеропортах» і відстрочить введення нової системи перед цим найбільшим заходом — обґрунтовує ситуацію прихильники цієї точки зору.

Детальніше про систему авторизації ми писали у матеріалі:

В'їзд до ЄС стане платним

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень