«Хотілося б побачили екшн». Чому Устю досі не чистять

Басейнова рада засідала знову

Фото зі сторінки Олексія Муляренка.

Порятунок річки Устя лише починається. Нині частина плану заходів для відновлення водної артерії ще чекає на техніко-економічне обгрунтування, яке стосується відрізку річки, що пролягає через Рівне.

Його розробляли на замовлення міської влади, і нині він на балансі Держагенства водних ресурсів. Аби завершити роботу – потрібні гроші – 200 тисяч на коригування проекту та ще 241 на погашення заборгованості. Заступник начальника регіонального офісу водних ресурсів Павло Колос запропонував Рівненській ОДА включити ці гроші до програми водного господарства, або передати проект на баланс області:

Спершу було запропоновано передати об’єкт на балас Рівненської ОДА. Але оскільки цей процес є тривалим і трудоємким, ми запропонували внести зміни в обласну програму.

Проект таки вирішили передати на баланс ОДА. Нині голова адміністрації Олексій Муляренко працює з чиновниками, аби якнайшвидше завершити процес передачі. На доопрацювання самого ТЕО має піти близько тижня. Після цього для проведення робіт почнуть готувати проектно-кошторисну документацію.

Щодо всієї річки Усті Водний університет підготував масштабне дослідження та заходи з порятунку. Нині їхнє виконання вже доручили по районам, де протікає артерія. Частково робота вже почалася, кажуть в обласній адміністрації. Витрати на ці заходи мають затвердити на найближчій сесії обласної ради. А підсумувати підготовку до порятунку Усті планують в листопаді на засіданні Басейнової ради.

Як зазначив Олексій Муляренко на своїй сторінці у Facebook, що процес відновлення Усті - це великий об'єм бюрократичної роботи:

Звісно, хотілося швидше б побачити екшн на березі Усті, як техніка чистить річку і Басів Кут. Але ж поки що ні. Коли ми зайнялись цим питанням, то зрозуміли наскільки великий об’єм роботи це тягне за собою

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень