Гроші — в Рівненщину, людям — робота: як в області розвивають іноземний бізнес (ФОТО)

Віталій Коваль постійно веде перемовини з інвесторами

На Рівненщині активно розвивають меблевий кластер. 

Кілька років тому компанія «Морган Феніче» організувала у Квасилові виготовлення м’яких меблів. А сьогодні там презентували нову лінію з виробництва поролону, у яку інвестували майже мільйон доларів.

З новими потужностями компанія планує вийти на новий рівень європейського ринку.

 

Побачити на власні очі успіх розвитку іноземної компанії на Рівненщині на чолі з власником компанії Френком МакМахоном прибула делегація представників відомих компаній різних галузей з Америки, Польщі, Франції, Люксембургу та Швейцарії.

Фото Ю.Дюг

Фото Ю.Дюг

Фото Ю.Дюг

Наразі перед керівництвом області стоїть завдання залучити нових інвесторів, говорить голова облдержадміністрації Віталій Коваль:

- Наша задача — розкрити потенціал області, показати наші переваги.

 

Щоб, на прикладі успішних інвесторів, які вже кілька років мають бізнес на Рівненщині, інші компанії мали бажання і можливості зробити релокацію підприємств, або вкласти гроші у розвиток бізнесу на Рівненщині.

Віталій Коваль зауважив, що окрім розвитку підприємства у Квасилові «Морган Феніче» та Рівнеська облдержадміністрація вже працюють над наступним проєктом, аби створити робочі місця для жінок на Поліссі.

Зокрема, планують відкрити сімейні швейні цехи, на яких би жінки, працюючи вдома, встигали і гроші заробляти, і дбати про сім’ю. Наразі чекають заявки від голів тергромад про охочих працювати. 

Необхідне обладнання вже закупили.

Віталій Коваль - голова Рівненської ОДА.
Віталій Коваль - голова Рівненської ОДА.

Загалом за неповні два роки на Рівненщину залучили майже 300 млн доларів інвестицій. Такі показники свідчать про правильну взаємодію команди облдержадміністрації з інвесторами. 

Виконавчий директор державного Офісу із залучення та підтримки інвестицій Сергій Цівкач позитивно оцінив роботу влади Рівненщини у напрямку залучення інвесторів.

- Робота із залучення інвесторів – це системна робота і саме її ми бачимо на Рівненщині.

 

В області є підтримка і поважні інвестори позитивно реагують на це. Особливої уваги заслуговує формування меблевого кластеру як одного з основних пріоритетів розвитку області.

 

Саме кластерний досвід Рівненщини будемо поширювати на всю Україну, - відзначив Сергій Цівкач.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень